Var alltid dig själv och bli aldrig någon annan.

Börjat fylla i en "mitt första år" bok!Du var värd det redan från början.

*min kropp och jag under graviditeten
 
Efter tidigare inlägg om hur vi fick reda på att jag var gravid (välj kategori graviditet bredvid för o komma direkt till det) så tänkte jag spinna vidare på det och berätta hur jag och min kropp reagerade på graviditeten !

Fysiskt så fick jag inga större problem ! Min vikt innan graviditeten var 55 kg. Min vikt när jag kom in på förlossningen var 69 kg. Jag gick alltså upp 14 kg, och man säger att bebisen, vätskan den lgger i, livmodern osv väger runt 12 kg. Alltså gick jag knappt upp något i övrigt. Jag fick knappt några bristingar alls heller, har två små prickar på en halv centimeter på var sida av magen. Thats it PEPPAR PEPPAR !
DÄREMOT så hade jag EXTREEEEMA KRÄKNINGAR utan o överdriva ! Inte bara i början eller slutet som många får, inte bara morgonen eller kvällen, utan precis exakt hela graviditeten varje dag, hela dagarna ! Jag kunde göra vissa saker för o minska kräkningarna. Tex om jag inte åt tillräckligt ofta kräktes jag mer och om jag inte åt mina kräks piller kräktes jag mer ofta ! Men det värsta av allt var nog att trotts att jag gjorde det jag kunde så kräktes jag ändå allt ifrån 1 till 20 gånger om dagen. Hamnade på sjukhuset en gång med dropp då jag kräktes och kräktes i 2 dagar minst 1 gång per timme... Trotts detta fortsatte jag att jobba tills 2 månader innan beräknad födsel ( då fick jag gå hem pga att jag jobbade själv mycket och fick inte bära så tungt när varor kom osv). Som tur va jobbade jag ju i en liten klädbutik så jag hade toaletten nära hela tiden och fick helt enkelt kräkas emellan kunderna... Under 3 veckor hade jag butiken själv då bossen var i Italien men även detta klara jag. Hade fått blivit sjukskriven om jag velat, men envis och rastlös som man är så kände jag att jag var tvungen att fortsätta jobba. Jag är faktiskt stolt över mig själv att jag orkade kräkas i 10 månader, orkade jobba och ändå i stort sett aldrig klagade ! Allt för jag visste att de skulle va värt det. Lions sparkar i magen, känna hans hicka, köpa hans saker, allt sånt gjorde kräkningarna till ett piss i havet helt enkelt! I slutet hade jag även bäckenbottenlossning (ont i ljumskarna skulle man kunna beskriva det som) men detta besvärade mig inte speciellt. Dessutom var jag på väldigt bra humör hela tiden, inga hormonsvängningar alls utöver de vanliga hehe!
Efter 10 månaders kräkningar kom han som gjorde att allt det kändes som en piss i havet :)


 
 
 

A little party never killed nobody.

*krogen
*helgen som gått
*inlägg imorgon 

Igår så drack jag alkohol och va ute på krogen för första gången på typ 11 månader ! Finns alltid folk som ska tycka saker om sånt som mamma, men Lion har världens bästa pappa som va hemma med honom :)! Förstår mig inte på folk som inte tycker man kan gå ut osv när man har barn, livet stannar faktiskt inte upp! Iallafall jag och Marika åt här osen drog ut, sen hann ja o Coffe även hälsa på min syster o hennes kompisar på deras "fest" ! Hade kul, men en höjdpunkt va ändå att få komma hem och se pappa och son snarka bredvid varandra i sängen :)!! Efter 2 timmar sömn så tycker Lion att mamma skulle vakna så idag är man rätt trött !
I veckan som gått har vi hunnit promenera en hel del i solen, va i Västerlösa hos mamma och pappa, äta söndags middag i Vadstena, se en hel del LHC matcher mm:). 
Imorgon tänkte jag försöka hinna skriva ett inlägg om hur min graviditet var, alltså hur jag och min kropp mådde :)Haha denna ursöta ansikts grimas får avsluta inlägget !
 
 

I wanna make money while I sleep.

Ny hårfärg, kommit i ett par oanvända jeans & världens finaste bebis ! Idag har vi både hunnit med maxi, hälsat på Marika och vart hos Lions farmor och farfar ! Effektivt osv.  

Du är den finaste jag vet.

Tänkte lägga in ett första inlägg om min graviditet, eller snarare hur vi fick reda på att jag var gravid och allt runt det :).
 
Kan börja med att avslöja att vi planerade inte att få barn, inte just då iallafall utan bara pratat löst om att vi skulle skaffa barn om något år eller två. Jag jobbade heltid på en klädesbutik i stan (Linköping). Hade mått lite illa hela veckan på jobbet, så när jag sa till en kompis på torsdagen hur jag mådde så skämtade han och sa "du kanske är gravid". Hehe tänkte jag. På fredag morgonen den 24 maj så mådde jag illa igen så jag bestämde mig för att testa mig iallafall, bara för att ! Gjorde testet sen gick jag runt i lägenheten och gjorde ordning mig för jobbet, och glömde bort testet, så säker var jag på att jag inte var gravid ! Går in på toaletten och ser testet, TVÅ sträck.. Börjar direkt tänka "nej men på detta test kanske två sträck betyder inte gravid" Men två sträck betydde gravid ! Ringde mamma på en gång och hade världens högsta puls, hade nog inte riktigt fattat vad som hänt yrade runt som en höna i lägenheten ! Så jag åkte till jobbet, tog två test till men alla visade samma sak ! Dem 8 timmar jag jobbade den dagen va dem längsta någonsin ! För jag hade bestämmt mig för att jag ville berätta för Adde mellan fyra ögon då jag inte visste hur han skulle reagera. Dessutom va han på jobbet. När jag kommer hem är det fullt av kompisar i lägenheten, så när vi ska gå och handla till kvällen ber jag dem andra gå i förväg. Addes reaktion var att han började skratta, och testade att säga "pappa Adde" ungefär. Sedan bestämde vi oss för att inte prata om det på en vecka, utan båda skulle få tänka var för sig utan att påverka varandra. Vi ville inte ta något förhastat beslut då det är ganska mycket att ta in på en gång, men tillslut vart det en självklarhet. Någon vecka senare hade vi bestämt oss att vi skulle behålla. Både hade jobb, stadigt förhållande, en lägenhet på 83 kvadrat osv fanns inte så mycket att tveka på :) Och det är det bästa beslutet vi någonsin tagit. Världens finaste Lion, mamma och pappa älskar dig <3
 
 


 

'Cause all my life I felt this way.

Dagarna går så Sjukt fort att jag glömmer bloggen ! Ska försöka börja berätta om min graviditet snart !! Så länge kan jag berätta att igår så va vi på stan med Kristin, sedan åkte vi hem till min farmor och farfar alltså Lions gammel farmor och farfar 
Ps solen jag älskar dig & att jag kan använda mina nya air Max ds

Nya air max , iallafall dem svarta dem andra köpte jag förra året ! 

I'm still not sure what I stand for oh lord what do I stand for.

Ganska mycket text idag, dem gånger det blir det tänkte jag skriva kort info vad inlägget innehåller så kan man välja själv om man vill läsa vidare!
Så inlägget innehåller: 
*Helgen som gått
*Lion hade barnvakt
*Varför jag inte ammar längre 


Vilken vårhelg ! Iförsig höll jag och Therese på att frysa ihjäl på Addes fotbolls match igår för de blåste , men ändå SOL! (Dem vann) På kvällen va jag och Adde ute och åt medans Lion va hos sin mormor och morfar , gick super bra :)! Och dem som inte förstår att man har barnvakt när ens bebis är 6 veckor , ni behöver inte förstå :) Men Lion trivs hur bra som helst hos mina och Addes föräldrar/syskon. Och man måste kunna unna sig egen tid när man har chansen till det och när det går så bra med lilleman! Han hade ätit , vart ute och gått med sin moster och sen sovit dem 3 timmar vi va borta :)

Ni som är mammor är nu nyfikna och tänker  "amningen då hur kan han äta där?". Så passar på och berättar att jag tyvärr inte kan amma längre.. Det helt enkelt funkar inte då det inte finns någon mjölk kvar där och varför vet man inte ! Går i mammas fotspår som också bara kunde amma en månad cirka på mig och mina syskon. Undra om man kan ärva sånt då vi även hade väldigt lika förlossningar .. 
Enough Said ! :)

Vart och ätit hos Addes föräldrar, tvättat bilen och promenerat i solen denna söndag

Låt hela världen se ditt vackra leende.

Hängde lite med Lions farbröder igår (våra vänner) . Bilden talar ju sitt tydliga språk, Lion va nöjd ;) Han har börjat le nu :) Lilleman utvecklas så fort!! Egentligen sen säkert två veckor tillbaka men va osäkra i början om han bara grimasera . Men de syntes tydligt första gången för en vecka sen! Och det är SÅ gulligt. Man smälter! Är så stolt över han, dessutom börja han fästa blicken och följa efter rörelser för flera veckor sen. Barnmorskan sa han va väldigt tidig och då blir man extra stolt !!
Nu ska jag och Lion åka hämta moster/syster Therese. Sen ska vi kolla på pappa Adde när han spelar fotboll, Östgöta cupen trot jag de va!
 

Anywhere I would have followed you.

Precis vart i Linköping och fixat nya naglar . Super nöjd ! Multitaskar lite på bilden och matar samtidigt osv! Fredag innebär ju att Adde är hemma :)! när jag kom hem så satt byxorna bak och fram med fickorna på rumpan på Lion, varför känns detta som en så typisk pappa sak att göra haha ! ;). 


 
 Somliga ljus brinner aldrig ut.

Från och med ni <3


 Kom stanna här gör det inte så svårt jag vill hålla dig hela natten.

Igår va de sol ute i Borensberg, kom igen nu våren KÄMPA !! Lite tidigt, men hoppas går alltid !
Va ute en timme och gick med Lion och Addes mamma. Sedan kom min fina Kristin och stannade över natten, vi har sleepovers fortfarande trotts vår ålder haha.. (Om du läser detta, du är världens finaste människa glöm aldrig det!) Summa summarum en bra dag :).

 

Idag har världens bästa mamma vart här och städat, promenerat och bara vart ! Finns inget jag värdesätter så mycket som min famij och vänner, att jag dessutom har av den bästa kvalisorten gör inte saken sämre :).

 

För er som inte vet bor jag, min sambo och Lion i en 3:a på 83 kvadrat mitt i Borensberg. Och här är nya hyllan som gled upp häromdagen, på köpet får ni se resten av tv rummet :) HATAR vägg färgen i rummet, men eftersom de är en hyreslägenhet och vi ändå vill ha hus om två år eller så så är de lite extra jobbigt att ta sig i kragen och byta färg..

 

 

 
 
 
 

Det känns som jag svävar mellan natt och dag.

Jag vet att många undrar varför jag är ensam så mycket med Lion och tänkte därför förklara här.
Adde fick ett nytt jobb några dagar innan Lion föddes (han är snickare). Detta företag är ifrån Motala, men det jobb dem just nu har ligger i Stockholm. Detta innebär att Adde är där Måndag-Torsdag varje vecka och alltså är jag och Lion "ensamma hemma" denna tiden. Många lät skeptiska i början, dem tänkte vell säkert "hon är ung, det är första gången hon har barn, men på natten då om Lion är vaken yada yada yada".. Men detta har såklart motbevisats och går hur bra som helst :). Det finns fördelar och nackdelar med det mesta liksom. Fördelarna är framför allt att Adde får en hel dag extra ledigt med mer effektiv tid hemma, och dessutom får han va utvilad på jobb dagarna då han inte vaknar av Lion osv. Eftersom jag är mamma ledig så hade jag i vilket fall som självmant valt att ta nattpassen när Adde jobbar dagen efter så tycker inte det är några konstigheter ! Nackdelen är såklart att han helt enkelt inte kommer hem varje dag.
Där har ni det !
 
Idag har brorsan och Petros vart här och hälsat på och jag har dessutom handlat nytt till lägenheten, vart på promenad och kollarna nu på Växjö-LHC, effektiv tjej !
 
 

Sidan som går vidare har någon redan rivit av så jag griper tag i vita blad.

Dagarna går så sjukt fort. Lille Lion har redan växt från 50 cm till 54 cm och från 3920 gram till 4420.. Bara
en sån sak ! Känns som de va igår jag hade världens största gravid mage, men redan är han 5 veckor och 1 dag gammal..
Jaja. Igår var hela killgänget här och det fick mig tänka på en sak. Jag är så stolt över oss som familj och över Lion. Att man inte kan ha ett socialt vänskaps liv när man har småbarn är BULLSHIT. Det blir vad man gör det till. Jag har redan vart hos kompisar, ätit och fikat ute, haft massa kompisar över här osv och Lion är alltid med. Och han mår dessutom precis lika bra som när de bara är vi i familjen hemma.
Från början trodde jag allt skulle va läskigt i början på allmäna ställen, vad ska folk tycka om han gråter, kan han äta ute osv osv. Men allt har kommit naturligt och gått så himla bra ! 
Idag var Vikkan här och de va så mysigt få träffa henne som numera tyvärr bor alldeles för långt bort !
Nu blir det hockey och Västerlösa !
 
 
 

RSS 2.0